Onze gezondheid is ons kostbaarste bezit

Daarom is het goed dat we ons er steeds meer van bewust worden dat we onze gezondheid zelf kunnen beïnvloeden: door onze leefstijl, onze voeding en met behulp van voedingssupplementen.

VOEDING EN LEEFSTIJL ZOUDEN DE BASIS MOETEN ZIJN VOOR DE BEHANDELING VAN ELKE ZIEKTE.

Maar wat is nu echt gezond voor mij?

supermarkt

De supermarkt en de reclame op de televisie zijn een doolhof van slogans geworden en dat kan de gezondheidsboodschappen verwarrend maken.

Buiten dat, zijn de voedingswaarden de laatste jaren sterk teruggelopen door o.a. de moderne landbouwtechnieken, zodat we zelfs bij optimale voeding niet genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen.

EEN BORD SPINAZIE HAD IN 1950 DEZELFDE HOEVEELHEID VOEDINGSSTOFFEN ALS EEN KIST SPINAZIE TEGENWOORDIG.

Er kunnen tekorten ontstaan door verkeerd eten of door bijvoorbeeld een verminderde opname door maag- en darmklachten. plofkipOok kan er sprake zijn van een verhoogde behoefte aan bepaalde stoffen door stress, lichamelijke inspanning, medicijnen of door leeftijdgerelateerde stadia, bijv. de overgang, tijdens en na een zwangerschap.

 

Vitaminen en andere orthomoleculaire voedingssupplementen kunnen echter, bij een juiste indicatie, een grote rol spelen in het behoud van de gezondheid en in het bestrijden van ziekten. Te weinig is niet goed, maar lukraak wat innemen zal de gezondheid ook niet ten goede komen.

Iedereen heeft zijn eigen optimale behoeften. Het is dus belangrijk om een advies op maat te krijgen gerelateerd aan de persoonlijke behoeften.

anti-aging stralend