Personalia Frits Pronk

Na de opleiding tot sportinstructeur en mijn studie fysiotherapie, ben ik manueel therapeut geworden. Ik heb als docent van de vakgroepen kinesiologie en wervelkolom jaren les gegeven aan de opleiding manuele therapie .

Deze geneeswijze biedt echter geen behandelwijze aan, om verstoringen die hun oorsprong hebben vanuit de organen, aan te pakken.Hartklachten bijv. kunnen een  druk op de borst geven, een uitstralende pijn naar de nek, pijn tussen de schouderbladen en de linker arm. Ook een verstoorde darmwerking, zoals bij obstipatie, spastische darm etc., kunnen een verstoring geven met betrekking tot het juist functioneren van de rug, met pijn, stijfheid en bewegingsverandering tot gevolg.

Ik ontdekte dat osteopathie een geneeswijze is die dit aanpakt.                                                   Na mijn studie tot osteopaat in Antwerpen ben ik als docent osteopathie, gedurende een aantal jaren, verbonden geweest  aan het College Sutherland te Amsterdam en in Duitsland.

Inmiddels heb ik een praktijk in Roosendaal en IJsselstein en werk met veel plezier en goed resultaat aan voorheen voor mij onbegrepen klachten.