Korsa

Praktijk Korsa is een praktijk  voor osteopathie.

Als osteopaat, werk ik al vele jaren met veel plezier in de praktijk volgens een holistische, natuur-geneeskundige zienswijze. Ik zie mensen en hun ziektes of aandoeningen in het geheel, en niet slechts als iemand met gezondheidsklachten, die verholpen dienen te worden. Wat zit hierachter?  Waarom functioneert iemand zoals hij of zij doet, wat is de achtergrond? Is er sprake van een disbalans, stress, verkeerde voeding, erfelijke belasting, onvrede etc. Kortom, waarom is deze mens ziek?

Een osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht, die bijvoorbeeld bij chronische rugpijn soms wel eens kan liggen in een verstoring van de werking van een voet, of spanningen van de buik organen.

Een osteopaat onderzoekt daarom het hele lichaam en behandeld specifiek waar hij de oorzaak vindt.

Vanuit de osteopatische  zienswijzen wordt niet zozeer de ziekte behandeld, maar wordt gewerkt aan de bewegingsbeperkingen van  weefsels (botten, spieren, organen, bindweefsel etc.) die hun oorsprong vinden bij het ontstaan van de klacht. Een osteopaat onderzoekt daarom ook het hele lichaam en behandeld specifiek waar hij de oorzaak aantreft.

De behandeling vindt plaats door zachte handgrepen, waardoor het een methode is die zeer geschikt is voor iedereen, zowel jong als oud, vitaal en minder vitaal.

“Daar waar weefsels goed beweeglijk zijn, krijgt ziekte geen kans”

Dit is een uitspraak van de grondlegger van de osteopathie de Amerikaanse arts en chirurg, dr. A.T.Still ( 1828-1917).

Osteopaten behandelen ook kinderen  met veel verschillende klachten, onder meer hoofdpijn, obstipatie, (chronische)  buikpijn, bedplassen, allergieën, luchtwegproblemen. Ook bij ontwikkelingsstoornissen, hyperactiviteit, gedragproblemen etc. kan vaak door middel van osteopathie een positief effect behaald worden.

Een osteopaat kan dikwijls op een zachte manier het lichaam van de baby laten ontspannen en zijn natuurlijke beweeglijkheid teruggeven. Osteopaten behandelen onder meer baby’s vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, darmkrampjes, baby’s die zich veelvuldig overstrekken, een voorkeurshouding hebben of een afgevlakte schedel.

Kijk voor meer informatie op: www.osteopathie.nl

Volgens de natuurgeneeskunde zienswijze wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam, geest en ziel. Alles dient in balans te zijn en te kunnen stromen. Veel  mentale klachten zoals stress, piekeren etc. hebben een uitwerking in het lichaam. O.a. hoofdpijn, darm en/of maagklachten kunnen het gevolg zijn. Ook andersom, chronische pijn en beperkingen kunnen leiden tot een leven wat niet geheel tot zijn recht kan komen. Ieder mens heeft een zelfhelend vermogen, maar soms heeft dat vermogen een zetje nodig. Het energetisch werken, door middel van de handen, volgens natuurgeneeskundige principes, geeft ontspanning, vitaliseert, kan pijn verminderen en klachten doen afnemen. Het kan inzichten brengen en wordt over het algemeen als zeer weldadig ervaren. Het ziet de mens!

 De essentie van Praktijk Korsa ligt in het samenwerken en het bundelen van onze vermogens en kennis van geneeskunde, zowel in praktische als energetische zin. U kunt hier terecht voor uiteenlopende klachten zoals: problemen op het gebied van de gewrichten, maag- en darmstoornissen, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, burn-out, diabetes. Zowel voor jong als oud en curatief of preventief.

Frits Pronk is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).   De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg hierover uw polis of kijk op de desbetreffende website.